Landgoed Meerlust "Rubicon", Stellenbosch (2020)

Het in 1756 gekochte Meerlust mag zich scharen onder de absolute cultnamen van Stellenbosch. Met een rijke historie en een breed scala aan internationale prijzen, behoort dit wijnhuis tot de top van Stellenbosch en Zuid-Afrika. Het vlaggenschip van Meerlust, dat vrij vertaalt ‘het plezier van de zee’ betekent, is Rubicon, een Bordeaux-blend die zich met gemak jarenlang kan ontwikkelen in de fles en kan wedijveren met de top uit Bordeaux.

Afkomstig van verschillende wijngaarden in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Cabernet Sauvignon is afkomstig van een wijngaard met een lage opbrengst en een bodem van voornamelijk graniet en grind. De bodem voor de Merlot-druiven bestaat uit klei en is goed doorlatend. Een aantal stukken zijn zeer ijzerrijk. Cabernet Franc is afkomstig van zeer goed doorlatende, stenige bodem met ongeveer 20% klei. Petit Verdot groeit op zogenaamde Oakleaf bodems. De druiven worden apart gevinifieerd in RVS tanks. Pas aan het einde van de vinificatie én een eerste houtrijping wordt de definitieve blend bepaald. Deze houtrijping duurt negen maanden en vindt plaats in Frans eikenhout, waarvan ongeveer twee derde nieuw. Daarna wordt de wijn geblend en krijgt deze nog een houtrijping voor negen maanden.

 

In de geur en smaak bramen, cassis, pruimen, zoethout, wierook, tabak en hout.

Geconcentreerde wijn met veel donker fruit (pastille en moerbeien), pure chocolade, wat bij elkaar wordt gehouden door soepele tannines.

Heerlijk bij runderribstuk. Ook lekker bij een stoofschotel van lam- of rundvlees.

 

Wijnhuis: Landgoed Meerlust, Stellenbosch / Zuid-Afrika. Jaartal: 2020. Drinken: Vanaf nu. Houdbaar tot: 2034. Serveertemperatuur: 18 graden Celsius.

  • Landgoed Meerlust "Rubicon", Stellenbosch
  • €37,95
  • Excl. BTW: €31,36

Verlanglijst

Zet dit product op je verlanglijstje.


Beoordelingen