Remelluri "Granja Gran Reserva", Rioja (2013)

De vader van Telmo Rodríguez heeft een grote reputatie opgebouwd met deze bodega. Nu zijn de twee kinderen Amaya en Telmo ‘in charge’. De wijngaarden van Bodegas Remelluri bevinden zich op de hellingen van de Sierra de Tolono-bergen en behoren daarmee tot de hoogste in de regio. Ze liggen op het zuiden en worden door de bergen beschermd tegen wind en vorst. De stenige bodem met lagen klei, de regenval vanuit de Atlantische kust en de lagere temperaturen dan gemiddeld in Rioja zorgen voor een goede fenolische rijping van Tempranillo. Beginselen van biologische landbouw zijn altijd gebruikt om te zorgen dat de wijnen trouw blijven aan dit unieke terroir. 

Donkere maar ontwikkelde kleur. In de neus vooral zwart fruit (zwarte bes, bramen), tabak, sandalhout, kruidigheid van hout en potloodslijpsel. In de mond een zachte aanzet met een hoge concentratie maar nergens laf of saai, door de prachtige frisheid die de wijn ook markeert. Zeer lange, minerale afdronk.

Wijnhuis: Remelluri, Rioja. Jaartal: 2013. Drinken: Vanaf nu. Houdbaar tot: 2045. Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden Celsius.

  • Remelluri "Granja Gran Reserva", Rioja
  • €68,50
  • Excl. BTW: €56,61

Verlanglijst

Zet dit product op je verlanglijstje.


Beoordelingen