Quinta de Saes "Reserva Estágio Prolongado" Dâo (2015)

De druiven voor deze wijn komen van een historische wijngaard en zijn met uiterste zorg geselecteerd. het resultaat is een elegante wijn. 

Samen met zijn dochter, Maria, cultiveert Alvaro Castro - één van Portugal's meest gerespecteerde wijnmakers -  met veel zorg en respect, prachtige inheemse druivenrassen. waarmee hij elegante, fijne en evenwichtige wijnen weet te maken. 
 
Naar deze oogst van 2015, de meest recente op de markt, werd er lang naar uitgekeken, want er was de nieuwsgierigheid om deze te vergelijken met de sensationele oogst van 2014. En ondanks dat de lat erg hoog lag, stelde hij niet teleur. De puurheid van het rode en wilde fruit domineert het aroma, ook licht floraal, goed ondersteund door de karakteristieke vegetale achtergrond van Pellada-wijnen. De mond is zacht, erg lekker, met fijne tannines, in een geheel van goede complexiteit en elegantie, met een fijne zuurgraad, zeer goed geproportioneerd en verfrissend in zijn geheel. Een wijn die altijd zal scoren.
Druiven: Touriga Nacional, Alfrocheiro Preto (Pé de rato), Jaen, Tinta Roriz 
Deze wijn wordt 10 dagen koud geweekt, om de aromatische extractie te maximaliseren. Gisting in roestvrijstalen gistingsvaten op basis van wilde gist, vervolgens 18-24 maanden gerijpt in 2e en 3e jaar gebruikte groot formaat Franse eiken vaten. Geklaard en gefilterd, daarna nog eens 6 maanden in de fles bewaard voordat het wordt vrijgegeven.

Jaartal: 2015. Drinken: Vanaf nu. Houdbaar tot: 2027. Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden Celsius.

  • Quinta de Saes "Reserva Estágio Prolongado" Dâo
  • €19,75
  • Excl. BTW: €16,32

Verlanglijst

Zet dit product op je verlanglijstje.


Beoordelingen