Quinta do Crasto, port en dourowijn

 Quinta do Crasto is familiebezit van de familie Roquette, De (port)wijnen worden uitsluitend gemaakt van druiven van eigen wijngaarden. De boerderij is schitterend gelegen op de steile hellingen langs de Douro rivier op ongeveer 15 minuten afstand van Pinhão. De quinta is in vele opzichten een uniek bedrijf, alle werknemers wonen ook op de boerderij en een grote moestuin voorziet iedereen  van groenten.

De traditie van Crasto is er een van honderden jaren oud. De laatste honderd jaar is de bezitting eigendom geweest van de familie Roquette, maar vanaf 1994, toen de wetgeving van port werd gewijzigd, was het de quinta toegestaan rechtstreeks de port te verkopen en te exporteren naar het buitenland. Ook de traditie van het wijn maken wordt nog steeds in ere gehouden. Alleen wordt dat hoe langer hoe moeilijker, doordat er nog maar weinig mensen mee willen doen aan het treden van de druiven.

De gebruikte druivensootrten op de quinta zijn de Tinta Roriz, Touriga Nacional, Tinta Barrroca, Touriga Francesa, tinta amarelo en nog vele anderen. De druivensoorten groeien op sommige percelen nog volledig door elkaar en worden ook zo gevinificeerd. 

 

Weergeven 1 t/m 14 van in totaal 14