Proeverijen


MIDZOMER  DORPSDINER  BAARN

Zaterdag 22 juni 2019


Op zaterdagavond 22 juni 2019 organiseert Rotaryclub Soestdijk de vierde editie van het Midzomer Dorpsdiner op de Brink in Baarn. Het thema van het diner is dit keer “Hollandse heerlijkheden”. De opbrengst van het diner gaat naar de Prinses Maxima Manege in Den Dolder.


In het gezellige hart van Baarn hoopt RC Soestdijk in twee ruim opgezette tenten 320 gasten te mogen verwelkomen. De Baarnse horecaondernemers Greenfields, Dorsthuijs Demmers, Min 7 IJs en De Lage Vuursche zullen gezamenlijk een 3-gangen diner verzorgen, waarbij zij op een verrassende en smakelijke manier het thema “Hollandse heerlijkheden” presenteren. Wij zullen ook dit jaar de wijnen bij dit diner verzorgen. De wijnen van Feudo Arancio op Sicilië zullen de diverse gerechten begeleiden.


De opbrengst van het diner is bestemd voor de Prinses Maxima Manege in Den Dolder. Bij dit hippisch centrum kunnen mensen met en zonder beperking terecht voor (aangepast) paardrijden tot en met therapie. RC Soestdijk wil graag bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Prinses Maxima Manege door met het diner geld op te halen voor dit goede doel.

TASTING  TABLE  BAARN

De TT Baarn, het lekkerste culinaire circuit

 

De Tasting Table Baarn is een initiatief van Peter van der Wilk, eigenaar chef-kok van Klein Fornuis Restaurant en Leon Gommers, eigenaar van wijnhandel Gommers. Tijdens de bijeenkomsten van de Tasting Table gaat u kennismaken met allerlei producten, zowel etenswaren als dranken. Iedere Tasting Table heeft een ander thema, centraal staat één product. Aan u om te proeven en te testen en samen met de andere deelnemers een oordeel te vellen over het product. Na afloop van de proeverij volgt een diner waarin het product of waarbij de drank geschonken wordt. Dit alles tegen een speciale all-inclusive prijs.

Te denken valt aan allerlei thema’s. Een kleine greep; wat is het verschil tussen plofkip, vrije uitloop of Poule de Bresse, verschillende olijfolies, Bourgognewijn uit één dorp van verschillende wijnboeren, wilde zalm of kweekzalm, verschillende jaargangen van een wijn, wildgerechten, welke wijn/spijs combinatie is het best, etc.


De volgende Tasting Table met als thema  TASTING TAPAS BAARN  zal op zaterdagavond 6 juli 2019 zijn.

Reserveren kan via Klein Fornuis Restaurant  035 622 45 43.  De kosten voor deze avond bedragen € 77,50 p.p.


Wij ontmoeten u graag op ons culinaire circuit, de TT Baarn.

 

ONTMOET  MONTES / CHILI  EN  KAIKEN / ARGENTINIË

Zondag 15 september 2019, Restaurant De Lage Vuursche

Noteer vast in uw agenda. Op zondagmiddag 15 september kunt u De Chileense wijn van het huis Montes en de Argentijnse wijnen van Kaiken komen proeven in restaurant de Lage Vuursche. Na afloop van de proeverij volgt er een Zuid-Amerikaanse Barbeque waarbij u kunt genieten van deze wijnen. De proeverij start rond 16.00 uur.  


Meer info volgt eind juni.