Avondale "Qvevri - Grenache, Syrah en Mourvèdre", Paarl (2018)

Een bijzondere wijn gemaakt volgens de Qvervri methode. In de geur een overvloed aan rood fruit zoals framboos en aardbei en wat kruidigheid. De smaak is sappig en uitdagend waarin ook weer het fruit naar voren komt, de mooie zuurgraad maakt de wijn bijzonder fris en doordrinkbaar. De fijne balans tussen fruit, mineraliteit en licht aardse tonen geven de wijn een complexiteit waardoor elke slok weer een nieuwe ervaring oplevert.

De Qvervri methode van wijn maken stamt uit het Georgische rijk. De vergisting van het sap en/of de hele trossen vindt op natuurlijke wijze plaats in aardewerk kruiken die ingegraven zijn. De wijn verblijft vervolgens enkele maanden tot een jaar in deze kruiken en ontwikkelt hierdoor een geheel eigen karakter. In Georgië zijn kruiken gevonden die dateren van 6.000 v. C! Zonder enige twijfel is dit dus een van de oudste manieren van wijn maken.


Meer weten:
YouTube

Wijnhuis: Avondale. Jaartal: 2018. Drinken: vanaf nu. Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden Celsius.

  • Avondale "Qvevri - Grenache, Syrah en Mourvèdre", Paarl
  • €29,50
  • Excl. BTW: €24,38

Verlanglijst

Zet dit product op je verlanglijstje.


Beoordelingen