Andresen port "Late Bottled Vintage" (2016)

Andresen maakt Port sinds 1845 en is één van de zeer weinige Portugese Port-huizen die nog volledig in familie-eigendom is. Andresen maakt uitstekende Port in alle soorten: van Ruby, Tawny, White en LBV tot 10 & 20 Years Old, Colheita en Vintage Port. Het wijnhuis is vooral specialist in Tawny Port, waaronder Colheita. In de wijnkelders liggen bijzonder grote voorraden van zeer oude ports met historische jaartallen. Andresen staat bekend om de goede kwaliteit die ze bieden tegen een aantrekkelijke prijs.

De druiven worden zachtjes gekneusd met de voet in de daarvoor bestemde bakken, 'lagares' genaamd. De druiven worden niet ontsteeld en krijgen een inweking van twee dagen in RVS vaten voordat de vergisting begint. Deze vergisting duurt twee dagen en wordt halverwege gestopt door de toevoeging van wijnalcohol. De wijn rijpt vijf jaar lang in oude, houten vaten. Het hout geeft geen smaak meer af, maar zorgt wel voor een natuurlijke rijping. De wijn wordt gemaakt in Quinta das Aranhas in de Douro en daarna opgeslagen in Vila Nova de Gaia, de wijk aan de overkant van Porto.

Intens robijnrood. In de geur en smaak zwarte bessen en chocolade, vol, rijk en fruitig met zachte tannine. Lekker bij een tiramisu met extra pure chocolade.Wijnhuis: Andresen, port. Jaartal: 2016. Drinken: Vanaf nu. Houdbaar tot: 2027. Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden Celsius.

  • Andresen  port "Late Bottled Vintage"
  • €16,50
  • Excl. BTW: €13,64

Verlanglijst

Zet dit product op je verlanglijstje.


Beoordelingen