Crasto "Branco Superior", Douro, Quinta do Crasto (2016)

De druiven voor deze wijn groeien in de Upper-Douro. De druiven worden bij binnenkomst in de kelder streng geselecteerd. Het is een blend van 60% Viosinho en 40% Verdelho, Nadat de druiven zijn gescheiden van de kammen( stelen) volgt de persing. het sap wordt teruggekoeld naar 8 graden Celsius en verblijft gedurende 24 uur op deze temperatuur. Dan volgt de gisting in grote roestvrijstalen tanks. Gedurende de gisting wordt de gistende most overgestoken op eikenhouten  Franse barriques, waarvan 50%  nieuw en 50% één jaar oude vaten. 15% van de vaten heeft een deksel van acaciahout.. De wijn gist en rijpt vervolgens op deze vaten gedurende zes maanden waarbij er regelmatig battonage ( omroeren van het sap en de gistcellen ) plaats vind. Het eindresultaat is een pracvhtige, droge witte wijn met een overdaad aan geel fruit, citrusvruchten en op de achtergrond de ondersteuning van het hout. Dit is een echte gastronomische wijn die het uitsekend doet bij vele gerechten. 

  • Crasto "Branco Superior", Douro, Quinta do Crasto
  • €16,25
  • Excl. BTW: €13,43




Beoordelingen
0 uit 0 beoordeling(en)
Geef beoordeling Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren