Remelluri "Reserva" Rioja (2014)

2009 was de eerste jaargang die gemaakt is door Telmo Rodriguez na zijn terugkomst op het door zijn vader en moeder aangekochte wijnhuis Remelluri. Telmo wil met Remelluri een nieuwe weg inslaan waarbij vooral de herkomst van de druiven moet zorgen voor typiciteit. Druivensoorten en rijping op eikenhout zijn hierbij van ondergeschikt belang, De bodem en het microklimaaat rondom de Bodega moeten zorgen voor een nieuw en kenmerkend karakter van zijn wijnen. Dit weet Telmo de realiseren door vooraal veel werk te verrichten in de wijngaarden en rendementen te beperken. Zijn wijngaarden zijn te herkennen aan de "Bushvines" (alleenstaande niet langs draden geleide druivenstokken) een mix van vele druivensoorten door elkaar heen.

De 2014 Reserva is diep donkerrood van kleur en nog steeds wat gesloten in de neus. De wijn is gemaakt in de stijl die Telmo nastreeft, meer fruit en minder hout, al blijft dit wel een van de kenmerken van deze wijn. Krachtige volle smaak met mooie tannine's en een goede zuurgraad.

Wijnhuis: Remelluri, Rioja. Jaartal: 2014. Drinken: Vanaf nu. Houdbaar tot: 2031. Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden Celsius.

  • Remelluri "Reserva" Rioja
  • €32,75
  • Excl. BTW: €27,07

Verlanglijst

Zet dit product op je verlanglijstje.


Beoordelingen