Lindes de Remelluri "San Vicente", Rioja (2013)

Telmo Rodriguez besloot om met ingang van de jaargang 2009 de wijnen gemaakt van de druiven van eigen wijngaarden apart te bottelen van de druiven welke men koopt bij de wijnboeren waarmee men langlopende contracten heeft.

Telmo was zeker niet ontevreden met de kwaliteit van de aangeleverde druiven maar in zijn filosofie is het juist belangrijk dat de wijnen het karakter van hun herkomst weergeven. de wijnen van de eigen wijngaarden moeten de beste wijnen van het huis Remelluri gaan leveren. Die van de boeren worden per dorp apart gehouden om zo een Rioja te krijgen die per dorp het beste weergeven waar het "micro"klimaat voor staat. Dus vanaf de oogst 2009 worden niet langer alle druiven en wijnen bij elkaar gevoegd om een soort wij te krijgen maar ontstaan er een soort gemeentewijnen zoals in Bordeaux en Bourgogne.

Deze wijn van de wijngaarden rond San Vicente is diep donkerrood van kleur, heeft een nog iets gesloten neus maar een heerlijke fruitige smaak met op de achtergrond iets van kruiden. De wijn heeft wel opvoeding op eikenhouten vaten maar dit is in de geur en smaak niet op de voorgrond. De wijn is zuiver van smaak en heeft een lange afdronk.

Wijnhuis: Remelluri, Rioja. Jaartal: 2013. Drinken: vanaf nu. Houdbaar tot: 2023. Serveertemperatuur: 18 graden Celsius.

  • Lindes de Remelluri "San Vicente", Rioja
  • €18,25
  • Excl. BTW: €15,08

Verlanglijst

Zet dit product op je verlanglijstje.


Beoordelingen