Lindes de Remelluri "Labastida", Rioja (2016)

Telmo Rodriguez besloot om met ingang van de jaargang 2009 de wijnen gemaakt van de druiven van eigen wijngaarden apart te bottelen van de druiven welke men koopt bij de wijnboeren waarmee men langlopende contracten heeft.

Telmo was zeker niet ontevreden met de kwaliteit van de aangeleverde druiven maar in zijn filosofie is het juist belangrijk dat de wijnen het karakter van hun herkomst weergeven. de wijnen van de eigen wijngaarden moeten de beste wijnen van het huis Remelluri gaan leveren. Die van de boeren worden per dorp apart gehouden om zo een Rioja te krijgen die per dorp het beste weergeven waar het "micro"klimaat voor staat. Dus vanaf de oogst 2009 worden niet langer alle druiven en wijnen bij elkaar gevoegd om een soort wij te krijgen maar ontstaan er een soort gemeentewijnen zoals in Bordeaux en Bourgogne.

Deze wijn afkomstig van wijngaarden rond Labastida heeft een diep donkerrode, ondoorzichtige kleur. een aparte geur welke doet denken aan jonge Vintage Port en rood fruit op likeur. De wijn is echter niet dik en absoluut niet zoet van smaak, eerder elegant , kruidig en complex. op de achtergrond is iets hout waarneembaar van de opvoeding op eikenhouten vaten maar dit is meer een toegevoegde waarde dan het doel op zich. Deze wijn is krachtiger dan de San Vicente.

Wijnhuis: Remelluri, Rioja. Jaartal: 2016.

  • Lindes de Remelluri "Labastida", Rioja
  • €19,50
  • Excl. BTW: €16,12

Verlanglijst

Zet dit product op je verlanglijstje.


Beoordelingen