Waterkloof "Circle of Life" White, Stellenbosch WIJN v/d MAAND Bekijk aanbieding

Henriques & Henriques, Madeira

 De historie van Henriques & Henriques gaat terug tot 1850. In dat jaar begon João Goncalves de Henriques woonachtig in Câmara de Lobos zijn bedrijf. Na zijn dood in 1912 zette zijn zoons João Joaquim en Francisco Eduardo het bedrijf voort onder de huidige naam Henriques & Henriques. De familie speelde een belangrijke rol in de wijnbouw en de broers  maakte naam als de beste wijnmakers van het eiland. In 1925 begon men ook met het verhandelen en exporteren van Madeira wijnen in plaats van deze alleen maar te verkopen aan de plaatselijke handelaren. De langst levende broer João Joaquim, ook bekend onder de naam "João de Belém, had geen erfgenamen en deed zijn bedrijf over aan zijn drie beste vrienden en partners; Peter Cossart (maakte 53 vintages mee binnen het bedrijf), Alberto Nascimento Jardim en Carlos Nunes Pereira.

In 1992 onderging het bedrijf een groots investeringsplan met het bouwen van nieuwe bedrijfsgebouwen in Câmara de Lobos  en de bouw van een nieuw vinificatiecentrum  op de Quinta Grande. Het bedrijf heeft ook de grootste wijngaard (uit een stuk)  in bezit van het hele eiland.

Het bedrijf gebruikt de modernste technieken maar werkt nog steeds volgens de tradities van bijna 200 jaar geleden. Met een Madeirawijn van Henriques & Henriques doe je nooit een miskoop. 

Weergeven 1 t/m 2 van in totaal 2